Μπορεί ένα αυτοκίνητο να πετάξει κωδικούς χωρίς φώτα ελέγχου κινητήρα; Εξήγησε

Μπορεί το αυτοκίνητό σας να έχει κωδικούς χωρίς φως ελέγχου κινητήρα;

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητό σας, το φέρατε σε έναν μηχανικό και σας είπαν ότι υπάρχουν αποθηκευμένοι «κωδικοί» στο σύστημα, αλλά δεν ανάβει η λυχνία ελέγχου κινητήρα; Αν ναι, δεν είσαι μόνος.

Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση και αναρωτιούνται τι σημαίνουν αυτοί οι κωδικοί και αν προκαλούν ανησυχία. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα διερευνήσουμε εάν είναι δυνατό το αυτοκίνητό σας να έχει κωδικούς χωρίς φως ελέγχου κινητήρα και τι μπορεί να σημαίνει για την υγεία του οχήματός σας.

Θα συζητήσουμε επίσης τι μπορείτε να κάνετε για να διαγνώσετε και να διορθώσετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και πώς μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση αυτών των προβλημάτων εξαρχής. Έτσι, αν ψάχνετε για απαντήσεις για τους μυστηριώδεις κωδικούς του αυτοκινήτου σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

1. Τι είναι οι κωδικοί προβλημάτων και γιατί είναι σημαντικοί;

Οι κωδικοί βλάβης, γνωστοί και ως κωδικοί διαγνωστικού προβλήματος (DTC), είναι μια σειρά κωδικών που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό και τη διάγνωση προβλημάτων με τον κινητήρα ενός οχήματος και άλλα συστήματα. Αυτοί οι κωδικοί δημιουργούνται από το ενσωματωμένο σύστημα υπολογιστή του οχήματος και παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το υποκείμενο πρόβλημα.

Οι κωδικοί βλαβών είναι σημαντικοί επειδή επιτρέπουν στους τεχνικούς να εντοπίζουν γρήγορα και εύκολα προβλήματα με ένα όχημα, ακόμα κι αν δεν είναι άμεσα εμφανή. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα, καθώς μπορεί να αποτρέψει δαπανηρές και χρονοβόρες διαγνωστικές διαδικασίες.

Επιπλέον, οι κωδικοί προβλημάτων μπορούν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες οχημάτων να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα προτού γίνουν σοβαρά ζητήματα. Χρησιμοποιώντας έναν αναγνώστη κωδικών ή έναν σαρωτή, οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν γρήγορα να ελέγξουν για τυχόν κωδικούς προβλημάτων που ενδέχεται να υπάρχουν και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπισή τους προτού προκαλέσουν πιο σοβαρά προβλήματα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένες φορές μπορεί να υπάρχουν κωδικοί βλαβών σε ένα όχημα, ακόμη και αν η λυχνία ελέγχου κινητήρα δεν είναι αναμμένη. Πολλά νεότερα οχήματα είναι εξοπλισμένα με προηγμένα διαγνωστικά συστήματα που μπορούν να ανιχνεύσουν και να αποθηκεύσουν κωδικούς βλάβης ακόμα κι αν η λυχνία ελέγχου κινητήρα δεν είναι αναμμένη. Επομένως, εάν υποψιάζεστε ότι το όχημά σας μπορεί να έχει πρόβλημα, είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε για κωδικούς βλαβών, ακόμα κι αν η λυχνία ελέγχου κινητήρα δεν είναι αναμμένη.

2. Πώς λειτουργούν οι κωδικοί προβλημάτων

Οι κωδικοί βλάβης, που ονομάζονται επίσης διαγνωστικοί κωδικοί βλάβης (DTC), είναι κωδικοί που δημιουργούνται από το ενσωματωμένο σύστημα υπολογιστή του αυτοκινήτου σας. Αυτοί οι κωδικοί έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους μηχανικούς και τους τεχνικούς να διαγνώσουν προβλήματα με το όχημά σας γρήγορα και με ακρίβεια. Συνήθως, όταν εντοπίζεται ένα πρόβλημα, ο ενσωματωμένος υπολογιστής θα δημιουργήσει έναν κωδικό που αντιστοιχεί στο πρόβλημα. Αυτός ο κωδικός αποθηκεύεται στη συνέχεια στη μνήμη του υπολογιστή μέχρι να διαγραφεί.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν ενεργοποιούν όλοι οι κωδικοί βλάβης η λυχνία ελέγχου κινητήρα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί κωδικοί που δεν θα το κάνουν. Για παράδειγμα, ένας κωδικός που σχετίζεται με το κιβώτιο ταχυτήτων ή το σύστημα ABS του αυτοκινήτου μπορεί να μην ενεργοποιεί το φως ελέγχου κινητήρα, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με την απόδοση του οχήματος.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα τους ίδιους κωδικούς προβλημάτων. Διαφορετικές μάρκες και μοντέλα μπορεί να έχουν διαφορετικούς κωδικούς, γεγονός που μπορεί να κάνει τη διάγνωση προβλημάτων πιο δύσκολη. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε ένα καλό διαγνωστικό εργαλείο ή σαρωτή που να διαβάζει τους συγκεκριμένους κωδικούς για το αυτοκίνητό σας. Αυτό θα βοηθήσει εσάς ή τον μηχανικό σας να διαγνώσετε με ακρίβεια τυχόν προβλήματα και να κάνετε το αυτοκίνητό σας να λειτουργεί ξανά ομαλά.

3. Η διαφορά μεταξύ των κωδικών OBD-I και OBD-II

Πριν βουτήξουμε στο θέμα που εξετάζουμε, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ των κωδικών OBD-I και OBD-II. Το OBD σημαίνει On-Board Diagnostics, ένα σύστημα που είναι ενσωματωμένο σε σύγχρονα αυτοκίνητα για να παρακολουθεί και να αναφέρει την απόδοση του αυτοκινήτου.

Το OBD-I εισήχθη τη δεκαετία του 1980 και μπορούσε να αναφέρει μόνο σφάλματα που σχετίζονται με τις εκπομπές. Το σύστημα χρησιμοποίησε μια λυχνία LED στο ταμπλό για να υποδείξει πότε υπήρχε βλάβη, αλλά εναπόκειτο στον οδηγό να πάει το αυτοκίνητο σε έναν μηχανικό για να το κάνει τη διάγνωση.

Το OBD-II εισήχθη τη δεκαετία του 1990 και είναι ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο σύστημα. Είναι σε θέση να αναφέρει για ένα ευρύ φάσμα σφαλμάτων, όχι μόνο που σχετίζονται με τις εκπομπές, και είναι σε θέση να αποθηκεύσει μεγάλο όγκο διαγνωστικών πληροφοριών. Το OBD-II χρησιμοποιεί επίσης ένα τυποποιημένο σύστημα διαγνωστικού κωδικού βλάβης (DTC), το οποίο διευκολύνει τους μηχανικούς να διαγνώσουν σφάλματα.

Η διαφορά μεταξύ των κωδικών OBD-I και OBD-II

Έτσι, για να απαντήσουμε στην ερώτηση, δεν είναι δυνατό για ένα αυτοκίνητο να έχει κωδικούς OBD-II χωρίς να ανάβει η λυχνία ελέγχου κινητήρα. Η λυχνία ελέγχου κινητήρα είναι η κύρια ένδειξη ότι υπάρχει σφάλμα στο σύστημα και είναι σχεδιασμένη να ανάβει όταν αποθηκεύεται ένας κωδικός σφάλματος OBD-II.

Ωστόσο, είναι δυνατό για παλαιότερα αυτοκίνητα με συστήματα OBD-I να έχουν κωδικούς βλάβης χωρίς κανενός είδους ενδεικτική λυχνία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο μόνος τρόπος για τη διάγνωση της βλάβης είναι η χρήση ενός εξειδικευμένου διαγνωστικού εργαλείου που μπορεί να διαβάσει τους κωδικούς βλάβης απευθείας από τον υπολογιστή του αυτοκινήτου.

4. Μπορεί το αυτοκίνητό μου να έχει κωδικούς χωρίς φανάρι ελέγχου κινητήρα;

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διαγνώσετε ένα πρόβλημα αυτοκινήτου χωρίς να ανάβει η λυχνία ελέγχου κινητήρα. Αρχικά, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά βασικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως τον έλεγχο της στάθμης του υγρού, τον έλεγχο των φίλτρων αέρα και τον έλεγχο της μπαταρίας. Εάν φαίνονται εντάξει, μπορείτε στη συνέχεια να δοκιμάσετε μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνικές.

Ένα κοινό διαγνωστικό τεστ είναι η σάρωση του συστήματος υπολογιστή του αυτοκινήτου. Αυτή η δοκιμή μπορεί να υποδείξει προβλήματα με τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων ή ακόμα και το ηλεκτρικό σύστημα. Εάν δεν είστε σίγουροι εάν πρέπει να έχετε ή όχι μια λυχνία ελέγχου κινητήρα ή όχι, είναι καλύτερο να ρίξετε μια ματιά σε έναν επαγγελματία.

5. Συμπτώματα κωδικών βλάβης χωρίς ένδειξη ελέγχου κινητήρα

Εάν δεν έχετε φως ελέγχου κινητήρα, μην απελπίζεστε. Πολλές φορές, οι κωδικοί βλάβης χωρίς το φως ελέγχου κινητήρα είναι απλώς ένα σημάδι ότι το αυτοκίνητό σας χρειάζεται λίγο TLC. Ακολουθούν μερικά κοινά συμπτώματα που μπορεί να σημαίνουν ότι το αυτοκίνητό σας χρειάζεται λίγη δουλειά:

– Κακή οικονομία καυσίμου

-Αδυναμία εκκίνησης ή οδήγησης

-Διάφοροι κροταλισμοί και θόρυβοι

– Κακή επιτάχυνση

– Στασίματα κινητήρα

– Απώλεια ισχύος

-Μείωση της απόδοσης

-Η λυχνία ελέγχου κινητήρα μπορεί να είναι αναμμένη ή όχι.

Αν υποψιάζεστε ότι το αυτοκίνητό σας έχει πρόβλημα, καλό είναι να το πάρετε για έλεγχο. Ένας μηχανικός μπορεί να διαγνώσει το πρόβλημα και να σας δώσει μια εκτίμηση κόστους για τις επισκευές.

6. Πώς να διαγνώσετε κωδικούς βλάβης χωρίς μια λυχνία ελέγχου κινητήρα

Εάν το αυτοκίνητό σας αντιμετωπίζει πρόβλημα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να διαγνώσετε το πρόβλημα χωρίς τη βοήθεια μιας λυχνίας ελέγχου κινητήρα. Αυτό είναι δυνατό χρησιμοποιώντας έναν αναγνώστη κωδικών ή χρησιμοποιώντας τους γενικούς κωδικούς προβλημάτων που συνοδεύουν τα περισσότερα αυτοκίνητα.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις μεθόδους, τότε θα χρειαστεί να πάτε το αυτοκίνητό σας σε έναν μηχανικό. Ωστόσο, εάν είστε σε θέση να διαγνώσετε το πρόβλημα πριν το μεταφέρετε σε μηχανικό, τότε θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.

7. Έλεγχος της μνήμης του υπολογιστή του οχήματος

Ορισμένα οχήματα διαθέτουν έναν κωδικό που μπορεί να εισαχθεί στον υπολογιστή του αυτοκινήτου για να καθαρίσει το φως ελέγχου κινητήρα. Αυτός ο κωδικός βρίσκεται συνήθως σε μια ετικέτα που είναι κολλημένη στο εσωτερικό της πόρτας του οχήματος. Εάν ο κωδικός δεν εισαχθεί μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η λυχνία ελέγχου κινητήρα θα ανάψει.

Εάν έχετε έναν κωδικό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να τον χρησιμοποιείτε. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο είναι στο Park. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ενεργοποιήσετε το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ξεκλειδώσετε την πόρτα του αυτοκινήτου. Τέλος, πατήστε και κρατήστε πατημένο το χερούλι της πόρτας μέχρι να αναβοσβήσει δύο φορές η πράσινη λυχνία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και, στη συνέχεια, αφήστε τη λαβή της πόρτας.

Εάν δεν έχετε κωδικό ή εάν ο κωδικός δεν λειτουργεί, μπορείτε να προσπαθήσετε να διαγράψετε τη λυχνία ελέγχου κινητήρα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τη μνήμη του υπολογιστή του αυτοκινήτου. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να κάνετε τα εξής:

1. Κλείστε το αυτοκίνητο.

2. Χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητο.

3. Χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ενεργοποιήσετε το αυτοκίνητο.

4. Χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ξεκλειδώσετε την πόρτα του αυτοκινήτου.

5. Ανοίξτε την πόρτα του αυτοκινήτου.

6. Ψάξτε μέσα στο αυτοκίνητο για μια ετικέτα που έχει έναν κωδικό.

7. Εάν βρείτε την ετικέτα, πληκτρολογήστε τον κωδικό στον υπολογιστή του αυτοκινήτου.

8. Κλείστε την πόρτα του αυτοκινήτου.

9. Κλείστε το αυτοκίνητο.

10. Χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητο.

11. Χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ενεργοποιήσετε το αυτοκίνητο.

12. Χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ξεκλειδώσετε την πόρτα του αυτοκινήτου.

13. Εισαγάγετε τον αριθμό της άδειας οδήγησης στον υπολογιστή του αυτοκινήτου.

14. Κλείστε την πόρτα του αυτοκινήτου.

15. Σβήστε το αυτοκίνητο.

16. Χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητο.

17. Χρησιμοποιήστε το κλειδί για να ενεργοποιήσετε το αυτοκίνητο.

18. Οδηγήστε σε ένα κοντινό βενζινάδικο.

Εάν ο κωδικός δεν λειτουργεί ή αν δεν έχετε τον κωδικό, μπορείτε να προσπαθήσετε να σβήσετε τη λυχνία ελέγχου κινητήρα αντικαθιστώντας τον υπολογιστή του αυτοκινήτου. Για να το κάνετε αυτό,

8. Χρησιμοποιώντας ένα διαγνωστικό εργαλείο για να δείτε κωδικούς προβλημάτων

Εάν υποψιάζεστε ότι το αυτοκίνητό σας έχει προβλήματα αλλά η λυχνία ελέγχου κινητήρα δεν είναι αναμμένη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαγνωστικό εργαλείο για να δείτε εάν υπάρχουν κωδικοί προβλημάτων. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να έχετε έναν κωδικό που δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει τη λυχνία ελέγχου κινητήρα.

Ένα διαγνωστικό εργαλείο είναι μια συσκευή που μπορεί να διαβάσει και να ερμηνεύσει τους κωδικούς προβλημάτων που εκπέμπονται από τον ενσωματωμένο υπολογιστή του αυτοκινήτου σας. Αυτοί οι κωδικοί δημιουργούνται από αισθητήρες που βρίσκονται σε όλο το αυτοκίνητό σας και μπορούν να υποδεικνύουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων, από έναν ελαττωματικό αισθητήρα οξυγόνου έως ένα μπουζί που δεν λειτουργεί σωστά.

Χρησιμοποιώντας ένα διαγνωστικό εργαλείο για να δείτε κωδικούς προβλημάτων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαγνωστικών εργαλείων που διατίθενται στην αγορά, που κυμαίνονται από βασικούς αναγνώστες κώδικα έως προηγμένους διαγνωστικούς σαρωτές που μπορούν να παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του αυτοκινήτου σας. Τα περισσότερα νεότερα αυτοκίνητα διαθέτουν μια θύρα OBD (onboard diagnostic) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση ενός διαγνωστικού εργαλείου.

Η χρήση ενός διαγνωστικού εργαλείου για την προβολή κωδικών προβλημάτων είναι μια απλή διαδικασία. Πρώτα, εντοπίστε τη θύρα OBD κάτω από το ταμπλό του αυτοκινήτου σας. Στη συνέχεια, συνδέστε το διαγνωστικό εργαλείο και ανοίξτε την ανάφλεξη του αυτοκινήτου σας. Στη συνέχεια, το εργαλείο θα σαρώσει τον ενσωματωμένο υπολογιστή του αυτοκινήτου σας για τυχόν κωδικούς προβλημάτων και θα τους εμφανίσει στην οθόνη.

Αφού έχετε τους κωδικούς προβλημάτων, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να διαγνώσετε και να διορθώσετε τυχόν προβλήματα με το αυτοκίνητό σας. Αν και μπορεί να μην είναι πάντα απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ένα διαγνωστικό εργαλείο, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εντοπισμό προβλημάτων με το αυτοκίνητό σας, ακόμα κι αν η λυχνία ελέγχου κινητήρα δεν είναι αναμμένη.

9. Διόρθωση κωδικών βλάβης χωρίς ένδειξη ελέγχου κινητήρα

Ορισμένα αυτοκίνητα έχουν κωδικούς που πρέπει να επιδιορθωθούν χωρίς το φως ελέγχου κινητήρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για παλαιότερα αυτοκίνητα. Εδώ είναι μερικές μέθοδοι για να δοκιμάσετε.

Το πρώτο είναι να δοκιμάσετε μια επαναφορά. Αυτό πρέπει να γίνει απενεργοποιώντας το αυτοκίνητο, αφαιρώντας την μπαταρία και συνδέοντας το αυτοκίνητο στην πρίζα. Κρατήστε πατημένο το κουμπί επαναφοράς για 10 δευτερόλεπτα. Αυτό θα διαγράψει τον κωδικό και θα επαναφέρει το αυτοκίνητο στην εργοστασιακή προεπιλογή. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε μια σάρωση.

Μπορείτε να κάνετε μια σάρωση ενεργοποιώντας το αυτοκίνητο και μεταβαίνοντας στη λειτουργία σάρωσης. Στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το πεντάλ του γκαζιού και το πεντάλ του φρένου ταυτόχρονα και πατήστε το κουμπί εκκίνησης. Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει και ο σαρωτής θα ξεκινήσει τη σάρωση. Μόλις τελειώσει ο σαρωτής, αφήστε το πεντάλ γκαζιού και το πεντάλ του φρένου. Ο κωδικός θα εμφανιστεί στην οθόνη. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, μπορείτε να δοκιμάσετε μια επαναφορά και στη συνέχεια μια σάρωση.

10. Συμπέρασμα – Η σημασία του τακτικού ελέγχου για κωδικούς προβλημάτων

Εάν είστε όπως οι περισσότεροι οδηγοί, πιθανώς να ελέγχετε το φως του κινητήρα του αυτοκινήτου σας κάθε φορά που πηγαίνετε για οδήγηση. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι δεν χρειάζεται να ελέγξετε τους κωδικούς του αυτοκινήτου σας για να μάθετε αν υπάρχει πρόβλημα; Ελέγχοντας τακτικά το φως του κινητήρα του αυτοκινήτου σας, χάνετε μόνο τον χρόνο σας και πιθανώς θέτετε τον εαυτό σας και τους άλλους σε κίνδυνο.

Το φως κινητήρα του αυτοκινήτου σας είναι στην πραγματικότητα μια προειδοποιητική λυχνία που σας ενημερώνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Ωστόσο, επειδή ο υπολογιστής του αυτοκινήτου σας δεν μπορεί να διαβάσει ορισμένους από τους κωδικούς που εμφανίζονται στο φως του κινητήρα σας, ενδέχεται να μην μπορείτε να προσδιορίσετε τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει πάντα να οδηγείτε σε έναν μηχανικό για έλεγχο των κωδικών του αυτοκινήτου σας. Ένας μηχανικός μπορεί εύκολα να διαβάσει τους κωδικούς και να προσδιορίσει ποιο είναι το πρόβλημα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα και να αποφύγετε πιθανές επικίνδυνες καταστάσεις.

Ελπίζουμε ότι το άρθρο μας σχετικά με τους κωδικούς σε αυτοκίνητα χωρίς λυχνία ελέγχου κινητήρα ήταν κατατοπιστικό και χρήσιμο. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι ακόμα κι αν δεν βλέπετε μια λυχνία ελέγχου κινητήρα, το αυτοκίνητό σας μπορεί να έχει κωδικούς που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Έχετε το νου σας για οποιαδήποτε περίεργη συμπεριφορά στο αυτοκίνητό σας και μην διστάσετε να το μεταφέρετε σε έναν επαγγελματία μηχανικό εάν υποψιάζεστε ότι κάτι δεν πάει καλά. Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε και ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες για την ομαλή λειτουργία του αυτοκινήτου σας!

———————————

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *