Πιο παχύ λάδι κινητήρα: Κατανόηση του ιξώδους και των συστάσεων

Επιλέγοντας το σωστό ιξώδες: Οδηγός για το πιο παχύ λάδι κινητήρα

Όταν πρόκειται να επιλέξετε το σωστό λάδι κινητήρα για το όχημά σας, το ιξώδες του λαδιού είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το ιξώδες αναφέρεται στο πάχος του λαδιού και επηρεάζει το πόσο καλά το λάδι μπορεί να λιπάνει και να προστατεύει τον κινητήρα σας.

Η χρήση λανθασμένου ιξώδους λαδιού μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του κινητήρα και μειωμένη απόδοση. Η επιλογή του σωστού ιξώδους μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, ειδικά με τόσες πολλές επιλογές που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας καθοδηγήσουμε σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πιο παχύρρευστο λιπαντικό κινητήρα, συμπεριλαμβανομένου του τι σημαίνει ιξώδες, πώς να επιλέξετε το σωστό ιξώδες για το όχημά σας και γιατί έχει σημασία. Είτε είστε έμπειρος μηχανικός είτε αρχάριος στη συντήρηση αυτοκινήτων, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το καλύτερο λάδι για τον κινητήρα σας.

1. Τι είναι το ιξώδες του λαδιού κινητήρα;

Πριν ασχοληθείτε με το θέμα της επιλογής του σωστού ιξώδους για το λιπαντικό κινητήρα σας, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι σημαίνει στην πραγματικότητα ιξώδες.

Το ιξώδες λαδιού κινητήρα αναφέρεται στο πάχος και την αντίσταση του λαδιού στη ροή. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το πάχος του λαδιού μπορεί να επηρεάσει το πόσο καλά μπορεί να λιπάνει τα μέρη του κινητήρα και να τα προστατεύει από τη φθορά.

Το ιξώδες μετράται χρησιμοποιώντας ένα σύστημα βαθμολόγησης που καθιερώθηκε από την Εταιρεία Μηχανικών Αυτοκινήτων (SAE). Οι αριθμοί που βλέπετε στα δοχεία λαδιού, όπως 10W-30 ή 5W-20, αντικατοπτρίζουν τη βαθμολογία ιξώδους του λαδιού.

Το “W” σημαίνει “χειμώνας” και δείχνει το ιξώδες του λαδιού σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ ο δεύτερος αριθμός υποδεικνύει το ιξώδες του λαδιού σε θερμοκρασίες λειτουργίας. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο αραιό είναι το λάδι και τόσο πιο εύκολα ρέει. Για παράδειγμα, ένα λάδι 5W-20 είναι πιο λεπτό από ένα λάδι 10W-30.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα λιπαντικά έχουν σχεδιαστεί για να είναι πολλαπλής ποιότητας, δηλαδή έχουν πρόσθετα που τα καθιστούν πιο ανθεκτικά στην αραίωση σε υψηλές θερμοκρασίες και λιγότερο ανθεκτικά στην πάχυνση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό τα καθιστά κατάλληλα για χρήση σε ένα ευρύτερο φάσμα θερμοκρασιών και κλίματος.

Συνολικά, η κατανόηση του ιξώδους του λαδιού κινητήρα είναι σημαντική όταν πρόκειται για την επιλογή του σωστού τύπου λαδιού για τον κινητήρα του οχήματός σας και μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε βέλτιστη απόδοση και μακροζωία.

2. Κατανόηση των χαρακτηρισμών ιξώδους

Το ιξώδες είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την επιλογή του σωστού λιπαντικού κινητήρα για το όχημά σας. Αναφέρεται στο πάχος του λαδιού και στο πόσο εύκολα ρέει μέσα από τον κινητήρα σας. Τα πιο παχύρρευστα λάδια έχουν υψηλότερους χαρακτηρισμούς ιξώδους, ενώ τα πιο λεπτά λάδια έχουν χαμηλότερους βαθμούς ιξώδους.

Η κατανόηση των χαρακτηρισμών ιξώδους μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, αλλά είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά. Το Society of Automotive Engineers (SAE) έχει αναπτύξει ένα σύστημα αξιολόγησης για να σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή. Το σύστημα αξιολόγησης χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών για να καθορίσει το ιξώδες του λαδιού. Τα γράμματα W και P αντιπροσωπεύουν “χειμώνα” και “απόδοση”, αντίστοιχα. Ο αριθμός που ακολουθεί τα γράμματα αντιπροσωπεύει το ιξώδες του λαδιού σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Για παράδειγμα, μια κοινή βαθμολογία είναι 5W-30. Το “5W” δείχνει το ιξώδες του λαδιού σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ το “30” δείχνει το ιξώδες του λαδιού σε υψηλές θερμοκρασίες. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός πριν από το W, τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοση του λαδιού σε ψυχρότερες θερμοκρασίες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι διαφορετικοί τύποι κινητήρων μπορεί να απαιτούν διαφορετικές ονομασίες ιξώδους. Ελέγχετε πάντα τις συστάσεις του κατασκευαστή του οχήματός σας για το σωστό ιξώδες λαδιού. Η επιλογή του σωστού ιξώδους θα διασφαλίσει ότι ο κινητήρας σας λιπαίνεται σωστά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη απόδοση καυσίμου και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα.

3. Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε λάδι με λάθος ιξώδες;

Η επιλογή του σωστού ιξώδους για τον κινητήρα σας είναι ζωτικής σημασίας. Όχι μόνο το σωστό λάδι θα προστατεύσει τον κινητήρα σας, αλλά θα επιτρέψει επίσης στον κινητήρα να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Η επιλογή λανθασμένου ιξώδους θα μπορούσε στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε ζημιά στον κινητήρα σας.

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε λάδι με λάθος ιξώδες;

Ακολουθούν τρία κοινά σενάρια στα οποία η χρήση λανθασμένου ιξώδους μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά:

1) Το λάθος λάδι για τις συνθήκες: Όταν ο καιρός είναι ζεστός και ο κινητήρας είναι υπό μεγάλη πίεση, η χρήση παχύρρευστου λαδιού μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει συσσώρευση θερμότητας και ακόμη και αστοχία. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ λάδι που θα διαχέει τη θερμότητα πιο αποτελεσματικά.

2) Το λάθος λάδι για το γρανάζι: Με την πάροδο του χρόνου, ένας κινητήρας μπορεί να φθαρεί λόγω της χρήσης ενός παχύρρευστου λαδιού. Σε αυτή την περίπτωση, ένα πιο αραιό λάδι θα βοηθήσει πραγματικά τον κινητήρα να διαρκέσει περισσότερο.

3) Το λάθος λάδι για τον κινητήρα: Η χρήση παχύρρευστου λαδιού μπορεί πραγματικά να φθείρει τον κινητήρα με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση, ένα πιο αραιό λάδι θα προστατεύσει τον κινητήρα ενώ θα του επιτρέψει να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

4. Πώς να επιλέξετε το σωστό λάδι ιξώδους για το όχημά σας

Αν είστε όπως πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, πιθανότατα δεν ξέρετε πραγματικά τι είναι το λάδι ιξώδους ή τι κάνει. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξηγήσουμε τι είναι το λάδι ιξώδους, σε τι χρησιμοποιείται και τι σημαίνουν τα διαφορετικά επίπεδα ιξώδους. Θα σας δώσουμε επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέξετε το σωστό ιξώδες για το όχημά σας.

Το ιξώδες είναι απλώς ένα μέτρο του πόσο παχύ είναι ένα λάδι. Τα παχύτερα λάδια θα αντιστέκονται στη διάτμηση (ένας τύπος κίνησης) περισσότερο από τα πιο αραιά λάδια. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούνται σε συστήματα κινητήρα. βοηθούν στην αποφυγή καταστροφής εξαρτημάτων. Τα διαφορετικά επίπεδα ιξώδους αναφέρονται στο πόσο παχύ είναι το λάδι σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ένα λάδι ιξώδους που ταιριάζει με το λάδι κινητήρα που χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή το αυτοκίνητό σας. Εάν για παράδειγμα το αυτοκίνητό σας χρησιμοποιεί λάδι 5W-30, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λάδι ιξώδους 5W-30 στο αυτοκίνητό σας. Ωστόσο, εάν το αυτοκίνητό σας χρησιμοποιεί λάδι 10W-30, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λάδι ιξώδους 10W-30 στο αυτοκίνητό σας.

5. Θεωρήσεις για ακραίες θερμοκρασίες

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το σωστό ιξώδες για το λάδι κινητήρα σας είναι οι ακραίες θερμοκρασίες στις οποίες θα χρησιμοποιηθεί.

Όταν πρόκειται για ακραίες θερμοκρασίες, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Πρώτον, οι περισσότεροι κινητήρες λειτουργούν καλύτερα όταν το λάδι είναι λίγο πιο παχύρρευστο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα πιο παχύρρευστο λάδι μπορεί να αντισταθεί καλύτερα στη θερμότητα και να διατηρήσει τον κινητήρα σε λειτουργία.

Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε τις προδιαγραφές για το όχημά σας. Πολλοί κινητήρες έχουν ένα εύρος ιξώδους που ξεκινά με ένα πιο αραιό λάδι και φτάνει μέχρι ένα πιο παχύρρευστο λάδι. Αυτό γίνεται για να φιλοξενήσει μια ποικιλία συνθηκών οδήγησης.

6. Επιλέγοντας το σωστό λάδι για κινητήρες μεγάλης χιλιομετρικής απόδοσης

Όσον αφορά την επιλογή του σωστού ιξώδους για τον κινητήρα υψηλών χιλιομέτρων σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το πάχος του λαδιού, η ικανότητά του να αντιστέκεται στη λάσπη και το βερνίκι και η θερμική του σταθερότητα είναι όλοι σημαντικοί παράγοντες.

Τα παχύρρευστα λάδια αντιστέκονται καλύτερα στη λάσπη και το βερνίκι. Έχουν επίσης υψηλότερη θερμική σταθερότητα, που σημαίνει ότι θα αντισταθούν στο βρασμό και τον διαχωρισμό κατά τη λειτουργία. Αυτό είναι σημαντικό επειδή ένας κινητήρας μεγάλης χιλιομετρικής απόδοσης θα λειτουργεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τη λάσπη λαδιού και το βερνίκι.

Από την άλλη πλευρά, τα λεπτά λάδια θα θερμανθούν πιο γρήγορα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σχηματισμό λάσπης και βερνικιού. Έχουν επίσης χαμηλότερη θερμική σταθερότητα, που σημαίνει ότι θα βράσουν και θα αποχωριστούν πιο εύκολα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό ιξώδες για τον κινητήρα υψηλών χιλιομέτρων.

7. Συνθετικά έναντι συμβατικών λιπαντικών και ιξώδες

Όσον αφορά την επιλογή του σωστού ιξώδους λαδιού κινητήρα, υπάρχουν δύο κύριες διαθέσιμες επιλογές: συνθετικό και συμβατικό. Το συμβατικό λάδι κινητήρα είναι κατασκευασμένο από αργό πετρέλαιο και είναι η παραδοσιακή επιλογή που χρησιμοποιούν τα περισσότερα αυτοκίνητα. Το συνθετικό λάδι, από την άλλη πλευρά, είναι κατασκευασμένο από χημικές ενώσεις και έχει σχεδιαστεί για να αποδίδει καλύτερα από το συμβατικό λάδι σε ακραίες συνθήκες.

Συνθετικά έναντι συμβατικών λιπαντικών και ιξώδες

Όσον αφορά το ιξώδες, το συνθετικό λάδι τείνει να παρέχει καλύτερη απόδοση σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, ενώ το συμβατικό λάδι ταιριάζει καλύτερα σε θερμότερα κλίματα. Η βαθμολογία ιξώδους του λαδιού κινητήρα είναι επίσης σημαντική, καθώς καθορίζει πόσο παχύ ή λεπτό είναι το λάδι. Τα παχύτερα λιπαντικά ταιριάζουν καλύτερα σε παλαιότερους κινητήρες ή σε αυτούς που έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς, καθώς παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από τη φθορά. Τα λεπτότερα λιπαντικά, από την άλλη πλευρά, είναι καλύτερα για νεότερους κινητήρες υψηλής απόδοσης.

Όταν επιλέγετε μεταξύ συνθετικών και συμβατικών λιπαντικών, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες του αυτοκινήτου σας και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί. Εάν ζείτε σε ψυχρότερο κλίμα, για παράδειγμα, το συνθετικό λάδι μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή, ενώ όσοι βρίσκονται σε θερμότερα κλίματα μπορεί να διαπιστώσουν ότι το συμβατικό λάδι παρέχει καλύτερη απόδοση.

Τελικά, το ιξώδες του λαδιού που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες ανάγκες του αυτοκινήτου σας και τις συνθήκες στις οποίες θα χρησιμοποιηθεί. Αφιερώνοντας χρόνο για να επιλέξετε τον σωστό τύπο λαδιού και ιξώδους, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο κινητήρας σας λειτουργεί ομαλά και αποτελεσματικά για τα επόμενα χρόνια.

8. Η επίδραση των προσθέτων λαδιού στο ιξώδες

Το λάδι κινητήρα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του κινητήρα ενός αυτοκινήτου και είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό ιξώδες για τον κινητήρα σας. Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το σωστό ιξώδες για τον κινητήρα σας: τον τύπο του κινητήρα, το βάρος του αυτοκινήτου και το κλίμα.

Όταν επιλέγετε το σωστό ιξώδες για τον κινητήρα σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον τύπο του κινητήρα. Σε έναν βενζινοκινητήρα, για παράδειγμα, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα λάδι παχύτερου ιξώδους για να αποτρέψετε τη φθορά του κινητήρα. Από την άλλη πλευρά, σε έναν κινητήρα ντίζελ, μπορεί να χρειαστείτε μόνο ένα ελαφρύ λάδι ιξώδους για να αποφύγετε την απόφραξη.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το βάρος του αυτοκινήτου. Ένα βαρύτερο αυτοκίνητο θα απαιτεί λιπαντικό παχύτερου ιξώδους από ένα ελαφρύτερο αυτοκίνητο. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα βαρύτερο αυτοκίνητο θα χρειαστεί περισσότερο λάδι για να αποφευχθεί η φθορά.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το κλίμα. Σε ψυχρά κλίματα, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα παχύτερο λάδι για να αποτρέψετε το πάγωμα του κινητήρα. Από την άλλη πλευρά, σε ζεστά κλίματα, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο αραιό λάδι για να αποτρέψετε την υπερθέρμανση του κινητήρα.

Τελικά, ο τύπος του κινητήρα, το βάρος του αυτοκινήτου και το κλίμα θα επηρεάσουν το ιξώδες που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Απλώς φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν οδηγό ιξώδους για να βρείτε το σωστό ιξώδες για τον κινητήρα σας.

9. Πώς να ελέγξετε το ιξώδες του λαδιού σας

Το λάδι κινητήρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά και ευαίσθητα εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας. Πρέπει να έχει το σωστό ιξώδες για τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης κίνησης που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό σας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα συζητήσουμε τους διαφορετικούς τύπους ιξώδους και πώς να επιλέξετε το σωστό για το αυτοκίνητό σας.

Το ιξώδες μετράται σε centipoise (cP). Ένα χαμηλότερο ιξώδες σημαίνει πιο παχύρρευστο λάδι και θα αντισταθεί στη γαλακτωματοποίηση ή στον διαχωρισμό. Θα αντισταθεί επίσης στο να τραβήξει τον κινητήρα από τις αντλίες έκκεντρου και στροφαλοθαλάμου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ιξώδες είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε λάδι για το αυτοκίνητό σας.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι ιξώδους: ελαφρύ, μεσαίο και βαρύ.

Τα ελαφρά ιξώδη χρησιμοποιούνται σε κινητήρες με απαιτήσεις υψηλών επιδόσεων και συνιστώνται για αυτοκίνητα με υπερτροφοδοτούμενους και υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.

Τα μεσαία ιξώδη συνιστώνται για αυτοκίνητα με μέτριες απαιτήσεις απόδοσης και χρησιμοποιούνται σε κινητήρες με κανονική ή αμόλυβδη βενζίνη.

Τα βαριά ιξώδη χρησιμοποιούνται σε κινητήρες με απαιτήσεις υψηλών επιδόσεων και συνιστώνται για αυτοκίνητα με υπερτροφοδοτούμενους ή υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.

Υπάρχουν επίσης συνθετικά ιξώδη, τα οποία δημιουργούνται ειδικά για αυτοκίνητα. Έχουν υψηλότερη απόδοση από τα κανονικά λιπαντικά κινητήρα και συνιστώνται για κινητήρες υψηλής απόδοσης.

10. Συμπέρασμα και τελικές συμβουλές για την επιλογή του σωστού λαδιού ιξώδους

Η επιλογή του σωστού λαδιού ιξώδους είναι πολύ σημαντική. Πάρα πολύ λάδι και το αυτοκίνητό σας θα υπερθερμανθεί και δεν θα αποδώσει το ίδιο καλά. Πολύ λίγο λάδι και το αυτοκίνητό σας δεν θα αντέξει πολύ στο δρόμο. Το σωστό λάδι ιξώδους θα παρέχει τη λίπανση που χρειάζεται ο κινητήρας σας και δεν θα τον αφήσει να υπερθερμανθεί.

Όταν ψάχνετε για λάδι ιξώδους, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:

-Τον τύπο κινητήρα που έχει το αυτοκίνητό σας

-Ο καιρός στον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το αυτοκίνητό σας

– Ο τύπος του δρόμου στον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το αυτοκίνητό σας

-Το είδος της οδήγησης που κάνετε

-Η ποσότητα λαδιού που χρειάζεται το αυτοκίνητό σας

-Το κόστος του λαδιού

Ο τύπος του κινητήρα που έχει το αυτοκίνητό σας θα επηρεάσει τον τύπο λαδιού ιξώδους που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Ένας κινητήρας που χρησιμοποιεί λίπανση αντλίας λαδιού χρειάζεται πιο λεπτό λάδι από έναν κινητήρα που χρησιμοποιεί έκκεντρο και λίπανση ακολούθου. Ο καιρός στον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το αυτοκίνητό σας θα επηρεάσει τον τύπο λαδιού ιξώδους που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Ένα ζεστό αυτοκίνητο θα χρειαστεί πιο παχύρρευστο λάδι από ένα κρύο αυτοκίνητο.

Ο τύπος του δρόμου στον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το αυτοκίνητό σας θα επηρεάσει τον τύπο λαδιού ιξώδους που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Ένας δρόμος που είναι βρεγμένος θα χρειαστεί διαφορετικό τύπο λαδιού από έναν δρόμο που είναι στεγνός. Η ποσότητα λαδιού που χρειάζεται το αυτοκίνητό σας θα επηρεάσει τον τύπο λαδιού ιξώδους που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Ένα αυτοκίνητο που χρειάζεται πολύ λάδι για κρύο θα χρειαστεί πιο παχύρρευστο λάδι από ένα αυτοκίνητο που χρειάζεται λίγο λάδι για κρύο καιρό. Το κόστος του λαδιού θα επηρεάσει τον τύπο λαδιού ιξώδους που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Ένα ακριβό λάδι θα χρειαστεί πιο παχύρρευστο λάδι από ένα φθηνό λάδι.

Ελπίζουμε να βρήκατε χρήσιμο τον οδηγό μας για την επιλογή του σωστού λαδιού κινητήρα με ιξώδες. Όπως έχουμε συζητήσει, η επιλογή του σωστού ιξώδους είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία και τη μακροζωία του κινητήρα σας.

Είτε είστε έμπειρος μηχανικός είτε αρχάριος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας έχει δώσει χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση όσον αφορά την επιλογή του σωστού ιξώδους λαδιού κινητήρα.

Θυμηθείτε, η φροντίδα του κινητήρα σας με το σωστό λάδι είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το όχημά σας. Ευχαριστώ για την ανάγνωση και καλή οδήγηση!

———————————

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *